onsdag 30 maj 2012

Härliga Solmarka Gård!

I morgon är det den första juni! Tänk vad snabbt våren har gått, när man blickar tillbaka känns det som evigheters evigheter från fallande snöflingor, krokusar och påskägg.

Vad härligt det är att värmen äntligen har nått hit till ön. Idag lyser dock solen med sin lilla frånvaro och det kan faktiskt vara så att det kommer en liten droppe regn. Helt välbehövligt i så fall, Rhododendron och Hagtornen har börjat slå ut sina härligt doftande rosa blommor och rosorna är fyllda med små knoppar. För att inte nämna de små söta fågelugnarna som vi har i varenda litet kyffe, de har lyckas hitta alla små hål som finns på dessa gamla, gedigna byggnader. Bästa platsen har nog den lilla söta fågel, vars namn jag inte har en aning om, lyckats hitta i ventilen precis innanför entrén. Så vi bjuds på ett härligt fågelkvitter till frukost buffén när fågelmamman matar sina små. Det är den här tiden som är bäst på Öland för de som vill upptäcka små härliga smultronställen, titta på blommor, fåglar och insekter. Helt utmärkt för en cykeltur innan vägarna fylls med husvagnar och fotograferande turister, som i och för sig är Öland för många och väldigt charmigt på sitt sätt.

På tal om frukost och mat så har vi äntligen hittat bra, ekologiska ägg och grönsaker, som dessutom är närodlade! Underbara Solmarka Gård utanför Vassmolösa, den by där jag faktiskt är uppväxt, har blivit vår nya leverantör och det är vi så glada för!

Solmarka Gård är en ekologisk gård söder om Kalmar, som sedan 1976 har brukats biodynamiskt. Med energi, vilja och genomtänkt växtföljd skapar de sunda livsmedel med karaktär och framförallt en god smak!
Solmarka står för mångsidighet och kvalité. Här odlas en stor mängd grönsaker, brödsäd och foder till djuren. Förutom mjölkkorna finns värphöns, som ger fantastiska ägg och berikar livet på gården.
Med biodynamisk odling tar Solmarka vara på sina resurser och bygger ett uthålligt jordbruk, som skonsamt och effektivt och med mycket glädje, förvaltar den goda jorden för framtiden.


 Samtliga bilder kommer från Solmarka Gård.