torsdag 26 april 2012

Sjösättning på G!

Här på StrandNära är vi i fullgång med att sjösätta! Ja inte i den rätta bemärkningen men eftersom vi kommer från seglarfamiljer (det är väl i och för sig synd att kalla stora lastfartyg för segelbåt för Mickes del men båt som båt enligt mig) är det en ganska så bra jämförelse med tanke på vår referensram.

Det känns precis som när man börjar lyfta av presenningen från båten, väcker den till liv, öppnar ventilerna och takluckan för att släppa in all frisk vårluft, går igenom maskineriet, tvättar lite och målar lite och rätt vad det är så Plums! ligger den i vattnet färdig att användas...bara lite här och lite där som ska fixas innan sommaren kommer och semestern är här!

Ja översatt till StrandNära så är vi snart klara för Plumset! Alla rum har fått en ordentlig genomgång, är nyvädrade och nystädade, varenda liten list och eluttag är avtorkat, vattnet är igång (utan en enda sprucken ledning - vi måste varit snälla i år för det har aldrig hänt förr). Så från och med den 1 maj är alla rum på vandrarhemsdelen öppna igen! Redo att ta emot våra härliga gäster fram till oktober då vissa av dem återgår till sin vintervila.

Lite nytt för året ute på vandrarhemmet:
- Självhushållet har fått en mysvrå på loftet med soffor och tv, fler sittplatser nere och nya bänkskivor med dubbla diskhoar, dessutom har altanen blivit tre gånger så stor så att fler gäster ska kunna njuta av sin mat i solens sken.
- Våra minilägenheter har fått tv apparater så att alla  barn blir glada!
- Alla dubbelrum på vandrarhemmet har nu riktiga resårbottnar så att våra gäster ska kunna sova ännu skönare.
- Självklart lite nytt på dekorationssidan med, men det får ni se när ni kommer och hälsar på. Skulle nog tro att det kommer en lite bild hit och dit här med.

Det finns massor av saker planerade så håll utkik så får ni se vad vi gör här hemma på StrandNära!