fredag 2 mars 2012

på kakfatet

Idag är det strålande solsken på Öland! Himlen är klarblå, fåglarna har fått vårkänslor och sjunger vackra sånger, krokusen & snödropparna tittar fram från sin sömn och det är så härligt ute!

Det charmiga med säsongsverksamhet är att man bara lääääängtar till öppning varje år. Man piffar och fixar och donar och vill att allt ska vara så fint som möjligt när första gästerna för säsongen tittar in. Idag kunde jag inte låta bli när jag körde förbi ölands gardencenter utan stannade till för att botanisera bland färgsprakande penséer, krukor, lökar, tulpaner och påskliljor. Eftersom vi, eller rättare sagt jag, har bestämt oss för att byta ut alla lerkrukor mot mer fuktbevarande krukor, fann jag min möjlighet att göra ett stort fynd! Så nu står det ett gäng med nya, hållbara, fuktbevarande & alldeles-perfekt-färgmatchande-till-huset, nya krukor på vårt parti Ölandssten, bara väntades på lite jord och så alla blommor som ska väckas efter vintervilan.

Här på StrandNära är vi i full gång med att planera för sommaren. Det provbakas för fullt och det bästa av allt...det provsmakas lika mycket!

"Snöiga Blåbärshattar" med blåbär & blåbärssylt samt vårt lilla kakfat till fikat med "Sju sorters kakor" och så en riktig goding, våra krämiga chokladkakor med kaffekräm, garanterat kladdiga och supergoda!
Till kakorna:
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk vanilj
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl mjöl
100 gram smält äkta smör

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner dem i ägg och sockerblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Klicka ut i 16 pappersformar, grädda ca 10 minuter i 175 grader. (som vanligt använder vi oss av ekologiska produkter när vi bakar)

Till krämen behöver du 40 gram äkta smör, 2 dl florsocker & 4 msk kall espresso. Rör ihop och kyl ner. Spritsa krämen över kakorna när de svalnat och pudra med lite florsocker.